Holistisch Ouderschap

In dit coachtraject leer je bewust en ontspannen in het ouderschap te staan. Je ontdekt hoe je in verbinding kan blijven met je eigen kracht, hoe je jezelf kan blijven voelen in de, soms hectische, flow van je (nieuwe) gezin. Vanuit die verbinding zal ook de relatie met je partner en je kind(eren) weer gaan stromen.
Als ouder kun je flink uitgedaagd worden op het gebied van geduld, emotie, ontspanning en overgave. We gaan dieper in op hoe je aandacht geeft aan alle aspecten van jezelf, óók los van het ouderschap. 

Door mijn jarenlange ervaring als neonatologie-, kinder- en jeugdverpleegkundige beschik ik over een schat aan kennis over slapen, voeding, ontwikkeling, hechting en gedrag van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Daarnaast heb ik een eigen praktijk gehad als docent babymassage, waarbij ik ouders leerde de taal van hun baby te begrijpen en hoe ze middels bewuste aanraking en massage hun baby konden ondersteunen in het veilig en ontspannen opgroeien.

Dit geeft een unieke combinatie met mijn werk als coach: kennisoverdracht en inhoudelijke begeleiding aangevuld met coaching voor de ouder(s) om zélf stevig en ontspannen in het ouderschap te staan.

Dit coachtraject is voor jou als je wil leren hoe je het gedrag van je kindje kan gebruiken om zelf bewust en ontspannen in het ouderschap te staan.

Investering: 495,- euro incl. BTW

Dit traject is inclusief:

  • 5 coachsessies van 1 uur aan huis
  • App-contact voor kleine vragen en tips tussendoor
  • Een Reiki- of massage behandeling van 45 min in mijn coachpraktijk voor één van de ouders
  • Geleide meditatie(s) per mail voor jou én je kindje!

Bij:

  • Slaapproblemen in de leeftijd van 0-4 jaar
  • (Overmatig) Huilen
  • Peuterpuberteit
  • Voedingsproblemen door gedrag
  • Spanning en stress bij het kind

Stel je voor…
Je hebt maandenlang met een intense vreugde verlangd naar het moment dat je je kindje in je armen mag nemen en in je gezin mag verwelkomen. En dan blijkt je roze wolk eerder een donderwolk: je kindje huilt veel, drinkt slecht of de slapeloze nachten eisen hun tol. Je voelt je onzeker, machteloos en gefrustreerd, of hebt het gevoel ‘op’ te zijn.

 Als kersverse ouder komt er veel op je af. Los van alle praktische veranderingen, ben je ineens volop vader of moeder en ligt je volledige focus op het veilig en liefdevol laten opgroeien van jullie mini-mensje. Je bent zoekende in deze nieuwe rol, die vaak al je aandacht en energie vraagt.

Of…
Je hebt een peuterpuber die volop in de twee-is-nee-fase zit en je zo ongeveer elk uur van de dag uitdaagt om stevig in je ouderschap te kunnen staan. Waar eten en slapen voorheen moeiteloos gingen, lijkt nu alles één grote strijd. Je geduld wordt op de proef gesteld en je grenzen worden opgezocht. Het voelt alsof je continu ‘bad cop’ moet spelen om je grenzen kenbaar te maken en nóg weigert je peuter aan tafel te zitten, naar bed te gaan, zijn schoenen aan te trekken of mee te lopen aan de hand. Het gevolg: een groot drama van stampen, tranen en geschreeuw. Je voelt je verward en gefrustreerd, met onzekerheid als gevolg.

Vooral als alles anders loopt dan hoe je het je had voorgesteld of als je meer onzekerheid ervaart dan je had verwacht, kan het ouderschap pittig aanvoelen. Hoewel het normaal is dat het soms een zoektocht is en er wellicht 1001 vragen opkomen in een nieuwe gezinssituatie, kan het ook negatieve gevoelens met zich meebrengen. Frustratie, vermoeidheid, jezelf niet meer zijn – dit kan ertoe leiden dat het in alle aspecten van je leven zwaarder aanvoelt. Zo kom je terecht in een vicieuze cirkel waarbij je niet meer voluit kan genieten van je gezin en je leven!

Allereerst: dit is supernormaal! Wist je dat 85% van de gezinnen deze gevoelens minimaal 1 keer per week wel ervaart? Er heersen zóveel taboes op hoe je een ‘goede’ ouder bent, dat het schaamte en onmacht kan oproepen als het niet loopt zoals je hoopt.