Holistisch Ouderschap

Herken jij dit?
– Je voelt je onzeker in het (nieuwe) ouderschap
– Je vergelijkt je veel met andere ouders 
– Je denkt dat je het niet goed doet of dat je een slechte ouder bent
– Je ervaart veel emoties en voelt je overweldigd
– Je voelt je prikkelbaar, boos of gefrustreerd
– Je hebt het idee dat het allemaal anders loopt dan je zou willen
– Je voelt je machteloos en ervaart een gebrek aan controle
– Je reageert niet altijd zoals je zou willen naar je kindje(s) of partner

In de zorg voor je kind(eren) kom je heel wat tegen, positief en uitdagend. Je hart voelt groter dan ooit, maar je voelt je ook kwetsbaarder dan voorheen. Daar komen eventueel nog hormonen, slaaptekort en alle sprongetjes en regressies bij. Poeh! Het ouderschap voelt zwaar of valt tegen en je worstelt met die (nieuwe) rol van vader of moeder. 
Heel normaal en super begrijpelijk! 

Je maakt een ontzettend grote transformatie door als mens, een kind krijgen wordt ook wel gezien als één van de grootste life-events. En dat gaat gepaard met veel zoeken en ontdekken. Als je kindje dan ook nog te maken krijgt met fysieke ongemakken (denk bijvoorbeeld aan een moeizame start, krampjes, reflux of veel huilen) of een vurig temperament heeft (bijvoorbeeld in de peuterpuberteit), dan kun je de eerste jaren als heel intensief ervaren. 
Als moeder van een heerlijk en avontuurlijk dochtertje heb ik die ervaringen zelf ook mogen doorleven! 

Als ouder kun je flink uitgedaagd worden op het gebied van geduld, emotie, ontspanning en overgave. Kinderen spiegelen ons daar waar we zelf nog niet stevig geworteld staan.
In dit coachtraject leer je bewust en ontspannen in het ouderschap te staan. Je ontdekt hoe je in verbinding kan blijven met je eigen kracht, hoe je jezelf kan blijven voelen in de, soms hectische, flow van je (nieuwe) gezin. Vanuit die verbinding zal ook de relatie met je partner en je kind(eren) weer gaan stromen.

Door mijn jarenlange ervaring als neonatologie-, kinder- en jeugdverpleegkundige beschik ik over een schat aan kennis over slapen, voeding, ontwikkeling, hechting en gedrag van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Daarnaast heb ik een eigen praktijk als docent babymassage, waarbij ik ouders leer de taal van hun baby te begrijpen en hoe ze middels bewuste aanraking en massage hun baby kunnen ondersteunen in het veilig en ontspannen opgroeien. 

Dit geeft een unieke combinatie met mijn werk als coach: coaching voor de ouder(s) om zélf stevig en ontspannen in het ouderschap te staan aangevuld met kennisoverdracht en inhoudelijke begeleiding. Belangrijk hierbij is dat je beseft dat kinderen een spiegel zijn! Het traject gaat dus uiteindelijk niet over wat je kind laat zien maar wat dit doet met jou. 

Investering: 495,- euro incl. BTW

Dit traject is inclusief:

  • 5 coachsessies van 1 – 1,5 uur aan huis verspreid over 8 weken. 
  • App-contact voor kleine vragen en tips tussendoor
  • Een Reiki- of massage behandeling van 45 min in mijn coachpraktijk voor één van de ouders
  • De basis van babymassage of een geleide meditatie per mail voor jou én je kindje!