Lichaamswerk

Waar energie de allesomvattende bron van leven is, zo zou je kunnen zeggen dat ons lichaam een instrument is om die energie vorm te geven.
Door beweging, geluid en bijvoorbeeld creativiteit, komt de energie tot uiting.

Wanneer energie geblokkeerd wordt (ongeacht wat daar de reden van is), zet zich dit vaak vast in ons lichaam. Als dit gebeurt zijn er tal van manieren waarop we die blokkades kunnen oplossen. Enkele voorbeelden hiervan zijn dans, beweging, meditatie en massage.

Zelf heb ik deze lessen nogal hard mogen ontdekken; toen mijn lichaam zo hard schreeuwde dat ik er niet meer omheen kon, ben ik pas als een malle gaan zakken en mijn lichaam gaan bewonen. Deze reis is zó waardevol geweest! Met (zelf)massage, tantrameditaties, bewustzijn op elke cel die me wat probeerde te vertellen kwam ik thuis en ging ik pas echt voelen wat voor mij belangrijk is.

Soms is dat een hele zoektocht maar het begint allemaal met je aandacht naar binnen richten. Een simpele vraag stellen (bijvoorbeeld: wat heb ik nu nodig?) kan al tal van antwoorden opleveren die je vervolgens helpen om te luisteren naar en verbinden met je lichaam.

Heb je behoefte aan ondersteuning hierbij? Maak dan een afspraak of stuur me je vraag/verlangen!